Autocitire

Facturarea pe baza autocitirii contorului de gaze naturale sau energie electrică

                                                                                                                                                                                                                                                                 

E.ON Energie România oferă clienților săi serviciul de facturare pe baza autocitirii contorului atât pentru gaze naturale, cât și pentru energie electrică.

În calitate de client, poți opta pentru serviciul de autocitire fie prin contract, fie prin selectarea opțiunii de autocitire de pe portalul E.ON Myline.                                                                    

Indexul contorului determinat prin autocitire poate fi transmis către E.ON Energie România:                       

  • prin telefon, apelând Centrul Servicii Clienţi E.ON de luni până vineri, între orele 8-20, la numerele TelVerde: 0800 800 900 sau 0800 800 366 (numere gratuite, apelabile din toate reţelele de telefonie). Transmiterea indexului autocitit se face automat, prin apăsarea tastei 1 şi efectuarea paşilor următori indicaţi;
  • on-line, prin utilizarea contului E.ON Myline                       

Serviciul de autocitire reprezintă opțiunea clientului de a transmite lunar indexul contorului către furnizor, în vederea facturării consumului.

Transmiterea indexului către E.ON Energie România se poate face într-un anumit interval al lunii, specific pentru fiecare client și comunicat acestuia. În situaţia în care autocitirea nu este transmisă în intervalul alocat, facturarea se va realiza în baza cantităţilor estimate în programul/convenția de consum precizată în contract.

Chiar dacă serviciul de autocitire este activat, indexul contorului va fi citit de către reprezentanții operatorului de distribuţie o dată la trei luni, pentru regularizarea consumului. Diferențele de consum înregistrate între două citiri efectuate de către operatorul de distribuţie vor fi evidențiate în factura trimestrială de regularizare, fie ca diferență de plată, fie ca plată în avans, după caz.

connection image

Prețuri

Detalii cu privire la tarifele reglementate pentru gazele naturale şi energie electrică.

Vezi detalii
connection image

Vreau să devin client

Îţi suntem alături pas cu pas pe tot parcursul procesului, de la racordare până la contractare. Te aşteptăm în comunitatea clienţilor E.ON!

vezi detalii